Proiecte

Comunicat de presă proiect Addicted to Success!

Proiect "Addicted to Success!"

Piatra Neamt, 20 Iunie 2015

C.R.E.E.D (Centrul de Resurse Economice pentru Educație și Dezvoltare) în parteneriat cu alte 3 organizații: Institutul de Training și Carieră (Albania), Asociația Beyond Borders (Italia) și Asociația Building Bridges (Spania), organizează schimbul de tineri Addicted to success!

Acest schimb de tineri face parte dintr-un proiect ce este implementat în perioada 20.06.2015-20.06.2016, cu suport financiar din partea Comisiei Europene prin intermediul programului Erasmus Plus, Acțiunea Cheie 1 gestionată în România de ANPCDEFP.

Schimbul va reuni 20 de tineri și 4 lideri de tineret, pentru o durată de 10 zile, obiectivul principal fiind reprezentat de creșterea conștientizării tinerilor participanți asupra importanței dobândirii de noi aptitudini sau perfecționarea celor existente în vederea îmbunătățirii perspectivelor de carieră.

Activitățile vor avea loc în județul Neamț, România.

Obiectivele acestui proiect sunt:

• Conștientizarea importanței cunoașterii a minim 2 limbi străine fluent în vederea creșterii șanselor de angajare, mobilitate și creștere la nivel personal de către cei 24 de tineri participanți.
  • Creșterea nivelului de împuternicire personală în rândul celor 24 de tineri participanți.
  • Creșterea nivelului de atractivitate a programelor pentru tineri oferite de către cele 3 organizații participante.

Pe durata schimbului de tineri vor fi organizate activități pe teme precum: "Conștientizarea sinelui", "Cum dobândim încredere în noi?", "MOOCs și ITC pentru dezvoltare personală!", "Cum putem atrage tinerii să participe la cursuri de limbi străine?", "Optimism: Stăruință în urmarea scopurilor în ciuda impedimentelor", "Declanșarea schimbării în viața noastră! Este schimbarea bună sau nu?"," Leadership: Inspirarea și ghidarea oamenilor la nivel individual și de grup" etc.

Aceste sesiuni vor fi bazate pe metode de educație non-formală, procesul de învățare al participanților fiind unul ușor, creativ și amuzant. Vom folosi metode precum: jocul, animația, jocul de rol, dezbaterea, prezentări, educația de la egal la egal, Open Space, Open Forum, interviuri, articole, cercetare, studiul de caz etc.

Impactul preconizat este reprezentat de:

Creșterea nivelului de interes a mass mediei cu minim 20% în promovarea acțiunilor de voluntariat, acțiunilor ce au ca scop dezvoltarea personală, activități organizate de ONG-uri etc.

Creșterea nivelului de interes a instituțiilor publice și private  cu minim 30% vizavi de proiectele Erasmus + ca modalitate de promovare a localității la nivel internațional precum și a impactului pe care îl are asupra tinerilor.

Creșterea gradului de participare a tinerilor cu minim 30% a în acțiuni organizate de ONG-uri sau alte instituții ce le oferă șansa de a dobândi noi abilități și cunoștințe.

Pentru mai multe informații nu ezitați să ne contactați la următoarele adrese:

Persoana de contact: Simona Gherasim, Manager de Proiect.

Numar de telefon: +40741577975

Web: www.asociatiacreed.ro / www.creedromania.wordpress.com

E-mail: creedromania@gmail.com

Ne puteti gasi pe Facebook la adresa: https://www.facebook.com/CREEDRomania

"Acest proiect este finanțat cu sprijinul Comisiei Europene în cadrul programului Erasmus Plus. Aceasta comunicare reflectă numai punctul de vedere al autorului, iar Comisia nu poate fi responsabilă pentru orice utilizare care poate fi făcută din informațiile conținute de acestea.”

Distribuie acest articol:

Comentariile acestui articol (0):

Lasa un comentariu:

“Implicarea este cheia implementării schimbării și a creșterii devotamentului” Stephen Covey